Termékdíj

Tisztelt Partnereink!
  
A termékdíj-szabályozás 2012. január 1-től hatályos változásai szerint, belföldi csomagolás esetén a csomagolóeszköz is termékdíjas tétel lett.


Cikk küldése
Cikk nyomtatása
 

 

 

Termékdíj-információk:

A termékdíjas csomagolóeszközök körét a 343/2011.(XII.29.)Korm. Rendelet csomagolási katalógusa határozza meg.
A VTSZ besorolások és a megnevezés, anyagfajta alapján számos olyan anyagfajta is termékdíj fizetési kötelezettség alá esik, ami bár csomagolás előállítására alkalmas, de a csomagoló eszköz végfelhasználója nem csomagolási célra használja fel.
 
A Korm. rendelet 3. paragrafus (6) bek. c, pontja szerint ezen esetek fizetési kötelezettségeinek kiküszöbölésére a végfelhasználó részéről nyilatkozattételi lehetőséget ad.
 
Ennek megfelelően a csomagolószert, mint annak végfelhasználója, amennyiben nem csomagolási célra használja, a mellékelt nyilatkozat kitöltésével mentesül a termékdíj fizetés alól.
 
Nagyon fontos, hogy csakis végfelhasználó nyilatkozhat. Aki az adott csomagolóeszközt saját maga felhasználja, (pl.dekorációs célra) és nem értékesíti tovább (viszonteladó).
 
FONTOS! Abban az estben, amennyiben a csomagolóeszköz vevője a fentiek szerint nyilatkozik, de a csomagolóeszközt mégis csomagolásra használja fel, kötelezettnek minősül. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzés során a hibásan nyilatkozó vevőnek kell az elmaradt termékdíjakat annak kamataival együtt megfizetni.
 
VÁLTOZÁS!! A 2021.01.01-től érvényes nyilatkozatok NEM időszaki nyilatkozatok, hanem visszavonásig érvényesek, így a jövőben nem szükséges évenként nyilatkozatot küldeni, viszont a változást kérjük azonnal jelezni.
 
Kérjük, hogy nyilatkozataikat a fenti tájékoztatást figyelembe véve, saját felelősségükre tegyék meg és juttassák el részünkre!
 
E-mail: termekdij@nyomdaker.hu,
Fax: 1-476-0260,
Postacímünk: Nyomdaker Kft, 1097. Bp. Táblás u. 36-38
 
Amennyiben ügyfelünk nem nyilatkozik, a termékekre a hatályos termékdíj összegek számlázásra kerülnek.
 
Kérjük, hogy amennyiben nyilatkozni szeretnének, az alábbi nyilatkozaton tegyék meg:
 

 

 Termékdíj-nyilatkozat 2022 - (word dokumentum)

 

 

 

 

Bővebb információ:

Nyomdaker Ügyfélszolgálat
Általános kérdések, rendelés leadása
+36 1 215-3586
nyomdaker@nyomdaker.hu

Hírek, akciók