Mire ügyeljünk hidegben a műanyag táblák szerelésénél?

Feltöltve: 2011. november 24. csütörtök

Cikk nyomtatása
Az alábbiakban szeretnénk néhány tanácsot adni a műanyag táblák hidegben történő szerelésével kapcsolatban.  A hidegben a műanyagok anyagtulajdonságai megváltoznak, kis mértékben zsugorodnak, veszítenek rugalmasságukból, merevebbek és törékenyebbek lesznek.
Emiatt a műanyag táblákkal a téli időszakban óvatosabban kell bánni.

Mivel a hőmérséklet változására szinte minden műanyag tágulással és zsugorodással reagál, érdemes a táblákon a rögzítési furatokat oválisra alakítani, hogy néhány millimétert mozogni tudjon. Fix rögzítésnél ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy az alacsony hőmérsékleten szerelt anyag nyáron, a hőtágulás miatt hullámos lesz, vagy megrongálja a rögzítést.  Az ovális furatok engedik az anyagot mozogni, így elkerülhető a tábla későbbi károsodása. A táblák popszegecses rögzítését pedig egyáltalán nem javasoljuk.

Hidegben az ütődések is gondot okozhatnak, ezért a lemezek széleire jobban kell vigyázni, ilyenkor könnyebben lepattanhatnak.  A 2-3 milliméteres habosított PVC lemezeket ilyenkor már óvatosabban kell tekercsben szállítani vagy tárolni.

PA171747

PA171753

PA201778

A hőtágulás komoly problémákat okozhatBővebb információ:


Hopp Edit
Üzletágvezető - nagy rendelési tételek, projektek
Műanyag táblák-reklámhordozó anyagok, műszaki szendvicslemezek
+36 20 320 3920
hedit@nyomdaker.hu

Hasznosnak találta ezt az információt?

igen nem

Hírek, akciók