Mágnesfólia dekorációk gond nélkül

Feltöltve: 2015. május 11. hétfő

Cikk nyomtatása
A mágnesfóliából készült járműdekorációk olcsó és praktikus alternatív megoldást kínálnak mindazoknak, akik valamilyen okból tartózkodnak az öntapadós lehetőségektől.
A felhasználók a költséghatékonyság, a rövidtávú használat, a járművek fényezésének megóvása vagy könnyű fel-le applikálás okán választják a mágnesfóliát, azonban sokszor előfordul, hogy ezek a feltételek nem valósulnak meg maradéktalanul.

Nagyon fontos, hogy az ügyfelek alapos tájékoztatást kapjanak a mágneses dekorációkról, hogy megelégedéssel használhassák őket. 
Az alapvető probléma éppen a mágnesfólia mobil jellegéből adódik. A felhasználók többsége azt gondolja, a művelet pontosan leírható két szóval: fel, le. Pedig ez nem így van, aki gyakran dolgozik mágnesfóliával, ezt pontosan tudja.
Fontos a számunkra, hogy megkönnyítsük ügyfeleink boldogulását, ezért évről évre elküldjük ezt a tájékoztatót:

Tárolás
A mágnesfóliákat száraz, pormentes helyen kell tárolni. A tekercseket állítva, így elkerülhető az anyag deformálódása. A mágneses táblákat fektetve tároljuk - Ne helyezzünk rájuk semmit (pl. kartonlapokat), ami megsérthetné a felületüket. Ne fordítsuk egymással szembe a mágneses felületeket! 
Nyomtatás  
Nyomtatása előtt a felületet pormentesre kell törölni és meg kell győződni arról, hogy a festék megfelelően tapad-e a nyomtatható felületen. 

Felhelyezés és használat
Felhelyezés előtt ellenőrizni kell, hogy a felületek (a dekorálni kívánt felület és a mágnesfólia is) tiszták, szárazak és pormentesek legyenek. Minden olyan szennyezést el kell távolítani, mely lehetővé tenné, hogy a fólia és a fémes felület közé nedvesség és por kerüljön (különösen a kültéri felhasználásoknál). Győződjünk meg arról, hogy a fólia teljesen felfeküdt a felületre (pl. rések a hajlatokban). Ha a fólia nem fekszik fel teljesen a felületre, szedjük le, majd próbáljuk újra hézagok nélkül felhelyezni. Ne húzzuk a fóliákat, mert ez összekarcolhatja, tönkreteheti a fényezett felületet.
 

Minél vastagabb a mágnesfólia, annál erősebb a tapadása. Gépjárművekre minimum 0,8 mm vastag anyagot használjon! A túl vastag festék vagy kittréteg jelentősen csökkentheti a mágneses tapadást.
Ne használjuk vízszintesen fekvő felületeken (pl. gépkocsi motorháztető), illetve 66 C°-nál magasabb hőmérsékleten és ne tegyük ki tartós, közvetlen napsütésnek.
A hosszantartó használatból (pl. gépkocsikon) következhet a felület egyenetlen fakulása, hiszen a mágneses fóliákkal borított felületek védettek az UV sugárzásoktól. Frissen újrafényezett felületekre nem ajánljuk!

Javasoljuk, hogy a mágnesfólia belső felét vonják be valamilyen fényes, vékony lamináló fóliával, hogy könnyen eltávolítható maradjon. Ezzel megelőzhető, hogy a mágnes rásüljön az autóra, ami ezután csak kis darabokban távolítható el.

Tisztítás, ellenőrzés

Csak vizet vagy kímélő tisztítószereket használjunk mindkét anyagon, majd töröljük szárazra, vagy szárítsuk meg azokat. Oldószeres tisztítószert soha ne használjunk! A gépkocsikon használt fóliákat hetente tisztítsuk. A frissen lakkozott, waxolt felületek védelme érdekében a tisztítási folyamatot alkalmazzuk naponta.A mágnesfóliával dekorált felületeket időnként ellenőrizni kell. Újraellenőrzési gyakoriság általában: festett felületeken 90 nap, lakkozott felületeken 60 nap, waxokon 2 nap.
Autómosás előtt - akár gépi, akár kézi - a mágnesfóliát el kell távolítani.
 
Kérjük, hogy a fenti információkat adják át a végfelhasználók számára is.
Dokumentumtárunkban megtalálhatók a dekorációs anyagok technikai adatlapjai, de ezúton is szeretnénk Önöket arra bíztatni, kérdéseikkel forduljanak bizalommal munkatársainkhoz.
Megrendelőjének az autódekoráció mellé ajánljon hűtőmágnest is!

 Bővebb információ:


Nyomdaker Ügyfélszolgálat
+36 1 215-3586
nyomdaker@nyomdaker.hu


Molnár Kálmán
Termékmenedzser
+36 20 280 1777
molnar@nyomdaker.hu


Hopp Edit
Üzletágvezető - nagy rendelési tételek, projektek
Műanyag táblák-reklámhordozó anyagok, műszaki szendvicslemezek
+36 20 320 3920
hedit@nyomdaker.hu

Hasznosnak találta ezt az információt?

igen nem

Hírek, akciók